FRAMSIDA
JUBILEUMSÅRET
Enkel programoversikt
Kva skjer?
OLAV H. HAUGE
Artiklar
Biografi
Utgjevingar
Haugeordbok
Vekediktet
Til skuleungdommen
GEIRR TVEITT
Biografi
Artiklar
Musikk
Diskografi (opnar i nytt vindauge)
Lydopptak (opnar i nytt vindauge
Verkliste (Opnar i nytt vindauge)
BUTIKKEN (ikkje aktiv)
T-skjorter
Magnetpoesi
Buttons
Postkort
   


   
   
   
   

 

 

AVGARDE på Landmark

USF Verftet
Bergen

02.02 - 19.00
08.03 - 19.00
05.04 - 19.00

Landmark
Bergen

24.04 - 20.00

Domkirken
Bergen

02.05 - 19.00

www.avgarde.no

24. april, 20:00, Landmark

I år har AVGARDE inngått et tett samarbeid med Hauge-Tveitt jubileet, og det blir satt fokus på begge kunstnerne, både med originale komposisjoner og nye musikalske responser til disse. AVGARDEs navn er konstruert fra det nynorske ’av garde’ - kom deg videre og av sted!

Kl. 20.00 Impro
Lars Myrvoll, elektronikk

SISU spiller Rolf Wallin
SISU: Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Marius Søbye, perkusjon.


Pause 30 min

kl. 22.00 Impro
Fat Battery med gjest: Victoria Johnson, elektrisk fiolin, Alwynne Pritchard, stemme, Knut Vaage, tangenter, gjest, tba

Lars Myrvoll
Elektronikaartisten har jobbet frem et solid og personlig utrykk. Med både elektroniske og analoge verktøy skaper han musikk som er vanskelig å plassere i en bestemt kategori. Myrvolls skjøre, men presise lydverden leker seg med elementer av elektronika, samtidsmusikk og improvisasjon.

Slagverkensemblet SISU
Ble startet i 1993, og fungerer i dag som en base for utvikling og produksjon av konserter og forestillinger med utgangspunkt i slagverk. SISU er et samtidsmusikkensemble som har utfordret sjangerkonvensjonene gjennom hele karrieren. På denne turneen med Riks-konsertene kommer SISU først og fremst til å fokusere på Rolf Wallins musikk. Wallin er en av Norges mest spilte nålevende komponister. Han startet sin karriere innenfor eksperimentell rock og jazz, og har en uredd og rocka holdning til samtidsmusikksegmentet. Stykker som Stonewave, Scratch og Phonotope 4 gjenspeiler denne ureddheten.

Fat Battery
Er et ensemble med musikere fra Bergen, Oslo og London.Improvisasjonsensemblet har besetningen stemme, tangenter, elektrisk fiolin og elektronikk, og har sitt utspring i bestillingsverker av Knut Vaage, Alwynne Pritchard og Thorolf Thuestad. Musikken er i grenselandet mellom improvisasjon og komposisjon.

Fat Battery har blant annet hatt konserter på Regello internasjonale kammermusikk-festival, Version 06 Parallel Cities Festival i Chicago og SoundWavesfestival i Brighton.

Arrangeres i samarbeid med Landmark, Ny Musikk og Rikskonsertene

 

 

Her kunne du få vita kva som skjedde kver einaste dag i jubileumsåret. For ein oversikt over programmet, sjå den enkle programoversikta.
Her presenterte vi små faktabiter om Hauge og Tveitt.

Her publiserte vi kvar veke eit dikt av Olav H. Hauge.
Sjå liste over dikta.

© Reaktor 2007