FRAMSIDA
JUBILEUMSÅRET
Enkel programoversikt
Kva skjer?
OLAV H. HAUGE
Artiklar
Biografi
Utgjevingar
Haugeordbok
Vekediktet
Til skuleungdommen
GEIRR TVEITT
Biografi
Artiklar
Musikk
Diskografi (opnar i nytt vindauge)
Lydopptak (opnar i nytt vindauge
Verkliste (Opnar i nytt vindauge)
BUTIKKEN (ikkje aktiv)
T-skjorter
Magnetpoesi
Buttons
Postkort
   


   
   
   
   

 

Tveitt fremføres i Sudan

Sudan
19. - 22. januar

Geirr Tveitt
Edvard Grieg
Harald Sæverud

www.kwetzinsky.no

Pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky reiser 17. januar til Sudan hvor han skal fremføre et utvalg av Geirr Tveitts ”Femti folkatonar frao Hardanger”. Tveitt reiste selv på tre turnéer til Nord-Afrika i 40- og 50-årene, hvor han blant annet turnerte i Saharas ørken med pianoet fraktet mellom to kameler. Der spilte han Grieg og lyttet til arabisk musikk og fant mange likhetspunkter med hardingtonene. Dessuten skal han ha forsøkt å smugle en ørkenrev til Norge.

Tveitt turnerte i Libya, Tunisia og Marokko, men såvidt vites ikke i Sudan. At Tveitt nå fremføres i Sudan hører nok til sjeldenhetene. I tillegg til Tveitts pianomusikk, vil det blant annet fremføres sanger av Grieg med den norske sopranen Camilla Ediassen som solist. Musikerne vil også fremføre utdrag fra Peer Gynt, et verk som for øvrig har mange referanser til Nord-Afrika og arabisk kultur. 

Første konsert finner sted 19. januar i Nasjonalteatret i Sudans største by Omdurman. 21. januar vil det samme programmet fremføres i det greske kultursenteret i hovedstaden Khartoum. Etter behov vil det holdes en ekstrakonsert i Nasjonalteatret i Omdurman 22. januar.

Foto

1. Joachim Kjelsaas Kwetzinsky (Foto: Nicki Twang / Rikskonsertene).

2. Sudan.

Her kunne du få vita kva som skjedde kver einaste dag i jubileumsåret. For ein oversikt over programmet, sjå den enkle programoversikta.
Her presenterte vi små faktabiter om Hauge og Tveitt.

Her publiserte vi kvar veke eit dikt av Olav H. Hauge.
Sjå liste over dikta.

© Reaktor 2007